B.BUGÁR: Návrat bývalého šéfa DR Mikulčíka je zodpovednosťou ministra financií

08.02.2012 Bratislava

Bratislava 8. februára (TASR) – Návrat bývalého šéfa Daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka je podľa predsedu strany Most–Híd Bélu Bugára rozhodnutím aj zodpovednosťou ministra financií Ivana Mikloša. Bugár to skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

\"Je to rozhodnutie, samozrejme predpokladám pána ministra financií. A je to aj zodpovednosť pána ministra financií,\" uviedol Bugár. Informáciu o tom, že sa Mikulčík vrátil na svoje pôsobisko, dnes priniesol denník Hospodárske noviny.

Na novozriadenom Finančnom riaditeľstve (po spojení colníkov a daniarov) od januára šéfuje oddeleniu, ktoré má na starosti aj zjednotenie výberu daní a odvodov v rámci kľúčového projektu UNITAS.

Mikulčík odišiel z funkcie vlani pre čudný prenájom budovy Daňového riaditeľstva v Košiciach, ktorý vyvolal spor medzi premiérkou Ivetou Radičovou a ministrom financií Ivanom Miklošom (obidvaja SDKÚ-DS). Pre kauzu takmer padla vláda. Premiérka istý čas podmieňovala svoje zotrvanie vo funkcii odvolaním Mikulčíka. Ten napokon odišiel sám.
 

Vyberte región